Încălțămintea de iarnă: Cum găsești ghetele perfecte pentru sezonul rece

Încălțămintea de iarnă: Cum găsești ghetele perfecte pentru sezonul rece

Cuprins

  1. Încălțăminte de iarnă pentru femei
  2. Încălțăminte de iarnă pentru bărbați

Iarna este un anotimp în care picioarele tale au nevoie de atenție specială. Temperaturile extrem de scăzute, zăpada și gheața îți pot afecta în mod direct sănătatea dacă nu porți o pereche de încălțăminte special concepută pentru a-ți proteja picioarele în acest sezon. Ți s-a întâmplat, probabil, și ție, să ieși din casă cu noua pereche de ghete și până să ajungi în stația de autobuz să constați că umezeala zăpezii a pătruns deja prin materialul pantofilor și ți s-au udat șosetele. Chiar dacă ești genul de persoană care preferă să se deplaseze dintr-un loc în altul cu mașina personală, tot ai nevoie de o pereche optimă de pantofi pentru iarnă pentru confortul personal. Dar la câte modele de încălțăminte există în momentul de față pe piață, cum știi ce să alegi ca să te poți bucura atât de funcționalitatea, cât și de calitatea unei perechi de ghete, cizme sau de bocanci pentru iarnă?

Iată câteva criterii după care să te ghidezi pentru a găsi perechea de pantofi potrivită pentru sezonul rece!

1. Încălțăminte de iarnă pentru femei

Starea generală de bine a fiecărui om este, fără doar sau poate, influențată de sănătatea și de confortul picioarelor. Iar reprezentantele sexului frumos știu cel mai bine acest lucru. Și mai știu că pentru a trece cu bine de iarnă trebuie să poarte o pereche de încălțări practice, nu doar deosebite din punct de vedere estetic. 

Așadar, primul aspect de care trebuie să ții cont când îți alegi o nouă pereche de ghete sau cizme de damă este legat de material. În acest sens, pielea naturală este cea mai bună opțiune chiar și pentru sezonul rece. Pielea naturală are calitatea de a fi foarte rezistentă la condiții meteo speciale, este confortabilă, durabilă la uzură și are un aspect foarte elegant. Pentru a nu mai vorbim de faptul că este un material care va rămâne mereu la modă. Pielea întoarsă este și ea o opțiune bună când vine vorba de încălțările pentru femei de iarnă. Are aceleași calități precum pielea clasică, lucioasă și este chiar mai confortabilă. Nu trebuie să-ți faci griji de întreținerea pielii întoarse. Există diverse spray-uri și soluții impermeabile pentru pielea întoarsă menite să o protejeze de umezeală și murdărie.

Căptușeala este la fel de importantă ca materialul exterior al pantofilor destinați purtării în sezonul rece. Cu cât căptușeala ghetelor sau a cizmelor tale este mai groasă, cu atât gradul de căldură și de confort va fi mai mare. Majoritatea articolelor de încălțăminte pentru iarnă, pentru damă, sunt căptușite cu diferite tipuri de blană artificială, materiale textile ce imită puful sau buretele. Indiferent de tipul căptușelii, asigură-te că alegi o pereche de ghete sau cizme pentru femei care-ți vor ține de cald în zilele geroase.

Apoi, urmează detaliile legate de talpă. În primul rând, talpa încălțărilor de iarnă trebuie să fie groasă, pentru a nu exista riscul pătrunderii frigului. Modelul tălpii trebuie să fie optim pentru condiții de polei sau zăpadă, așadar trebuie să aibă striații cât mai adânci. De asemenea, pentru un plus de calitate și rezistență, se recomandă alegerea cizmelor sau a ghetelor care au talpa cusută, nu doar lipită.

349,00 RON 279,00 RON
289,00 RON 249,00 RON
289,00 RON 249,00 RON
289,00 RON 249,00 RON

2. Încălțăminte de iarnă pentru bărbați

Când vine vorba de bărbați și încălțămintea potrivită pentru iarnă, cuvântul cheie este, fără nicio îndoială ‘bocanci’. Bocancii sunt cei mai buni tovarăși de drum ai bărbaților, iar alegerea corectă a acestora trebuie făcută cu multă atenție.

O pereche bună de bocanci trebuie să fie, în primul rând, foarte confortabilă. Asta înseamnă că trebuie să fie cu un număr mai mare decât restul pantofilor pe care-i ai. Apoi, este indicat să acorzi atenție calității materialului exterior și a celui interior. Pielea ecologică cu inserții de cauciuc și de material textil reprezintă o opțiune potrivită în acest sens. Cât despre interior, cea mai bună soluție este blana artificială. Există și modele de bocanci care au căptușeală detașabilă pentru ca tu să-ți poți crește sau scăde gradul izolației ori de câte ori ai nevoie.  De asemenea, o pereche bună de încălțăminte pentru bărbați va avea întotdeauna talpa special concepută pentru a asigura aderența sporită la sol, în condiții de polei sau gheață.Alegerea unei perechi de încălțăminte pentru iarnă nu este deloc dificilă, însă este un lucru căruia trebuie să-i acorzi multă atenție pentru a te bucura de căldura, confortul, protecția și rezistența sa!


349,00 RON 279,00 RON
289,00 RON 249,00 RON
289,00 RON 249,00 RON
289,00 RON 249,00 RON


sursa foto - pixabay.com

Taguri:

Comentarii

Foxi 30 iun, 17:18 Raspunde
Informatii utile pe care este bine sa le stie fiecare. Thanks